is toegevoegd aan je favorieten.

Rond shelter en kampvuur

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Rond Shelter en Kampvuur

De hopman liet in kampkleding aantreden bij den vlaggemast en zei saluerend: „Goedenmorgen, jongelui! Goed geslapen? Ja?... In orde.

Voor vandaag zal ik beginnen met jullie enkele inlichtingen te geven over ons troepkamp. Zoals jullie weten,, is dit kamp geen speciaal patrouille-kamp, waar elke patrouille voor zich zelf zorgt, haar eigen eten kookt en eigenlijk een kampje op zichzelf vormt. Daarvoor gebruiken we het zomerkamp in de grote vacantie. Ik heb er lang en breed met de patrouille-leiders over gesproken op dienstraad, en we hebben besloten dezen twee en een halven dag, hier in de Breum, een ouderwets traditioneel troepkamp te houden, zoals we dat met Pinksteren door de jaren heen hebben gedaan. Ook met het oog op het feit dat we midden in de patrouille-wedstrijden zitten vormt dit kamp een prachtgelegenheid om de patrouilles tegen elkaar te laten uitkomen.

Alle wedstrijden, oefeningen en ook het correcte kamperen worden door den vaandrig, voortrekker Abs en mij beoordeeld. Gisteravond, bij het opbouwen van het kamp, heb ik jullie dat nog niet volledig kunnen uitleggen. De patrouille-leiders zijn op de hoogte van het program van vandaag en weten dus, waar ze zich aan te houden hebben. Van vanmorgen af geldt alles, wat voor punten in aanmerking komt voor den onderlingen,. groten patrouillewedstrijd, die over enige weken zal zijn afgelopen. Dus jongens, zet je beste beentje voor...

Het is nu bijna vijf voor zeven. Tot kwart voor acht hebben jullie gelegenheid om te gaan zwemmen bij den Watermolen. Behalve de Herten-patrouille. Die heeft corvée en zorgt dat we om acht uur kunnen ontbijten. Herten, vóór dat jullie daarmee beginnen, geef ik je gelegenheid om tien minuten lang ochtend-gymnastiek te doen, omdat jullie niet kunt gaan zwemmen. De anderen, de niet-corvéeërs, gaan onder leiding van Johnny naar de beek. Na het ontbijt, om kwart voor negen, is het aantreden voor kerk-inspectie. Daarna gaan de niet-corvéeërs naar de kerk. Good-luck, boys. Ingerukt... mars.”