is toegevoegd aan je favorieten.

Tusschen potten en pannen

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

mijn mond is niet op dergelijke pillen berekend. Waar is de koffie? Oh, prutl Nou dat is niks, komt morgen wel in orde. De melk P.S. ? — Goed zoo.”

Pleuntje rent door de keuken en voelt zich in haar deftigen dienst een uitverkorene onder de dorpelingen.

„En al wat wegwijs?” vroeg Dominee onder het eten van een boterham, die zij op pic-nic wijze nuttigden, ieder op een kist gezeten.

„Hm,” zei Lot met een mond vol.... „Het huis is beneden fijn, boven een beetje ongemakkelijk met al die trapjes en erg donker. De keuken is geweldig en ik vond er P.S.”

„Wat is dat in vredesnaam voor iets?”

„Pleuntje Syben om U te dienen, zielsverrukt over haar .haute position’.”

„Och ja —, dat had ik je moeten vertellen! Mijn vrouw kon niet slagen met een werkvrouw en nu heeft zij een dagmeisje ge ”.

„Oh, oh-helpl Helpl” klonk het opeens luid uit de zitkamer.

Dominee en Lot sprongen tegelijkertijd op en de laatste gooide natuurlijk in haar haastig gedoe de melkkan om. Vlug zette zij hem overeind, straks zou zij de melk wel opnemen. Gelukkig, dat er nog geen kleed lag! En ze rende Dominee achterna, die lachend riep:

„Wat voer je nu uit, kerel?”

„Och Deumini, het touw van de traepleer is gebroken en ik greep me nog juist aan de haak vaest, aenders had ik op mien gezicht gelege — maer ik kaen me bekaent nie meer houe, help mien toch!”