is toegevoegd aan je favorieten.

Speelmakkers

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Dokter Puk en Dokter Nuk

Er waren eens drie kleine speelmakkers: een klein kindje, een klein hondje en een klein poesje. De mensen noemden hen „Snoesje”, „Doesje” en „Poesje”. Het kindje heette eigenlijk Henkie, het kleine hondje Pukkie en het poesje Nukkie. Het hondje hadden ze Pukkie genoemd, omdat zijn haar in zulke grappige krullen langs zijn snuitje viel, net als een pruik; het poesje Nukkie, omdat het zulke grappige kuurtjes verkocht; en het jongetje Henkie, omdat zijn moeder dat zo’n grappige naam vond. Het waren drie kleine vriendjes en drie schelmpjes óók, en ze woonden in hetzelfde huis.

Ze buitelden en sprongen de hele lieve dag, en joegen mekaar soms achterna door het huis, totdat ze allemaal even moe waren en rusten moesten. Pukkie zat Nukkie achterna en Nukkie Pukkie; en Henkie zat ze allebei achterna; en soms zat moeder ze alle drie achterna, en joeg de levenmakers het huis uit en de tuin in.

Soms viel Henkie op zijn neus en deed zich zeer; en soms beet Pukkie hem te hard of krabde Nukkie hem te erg. En soms sloeg Henkie Pukkie wat hard of kneep Nukkie wat