is toegevoegd aan je favorieten.

Wat Wung met de zon deed

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

„Laat me nou es uitkletsen. Ik was net zo lekker op dreef.”

„Op dreef?? Op dreef!! Bij ’n gewoon mens noem je dat stotteren. Affijn, lui, laat ’m nou es even uitdrijven, vooruit Joop, geef vuur.”

„Well, zoals de Engelsman zei, well now, ik vind het lamlendig, dat wij zodoende helemaal geen kans hebben in de competitie. Nu Harry en Frits ’m gesmeerd zijn, hebben we nog negen lui over van ’t elftal. Nu zouden we Willy Blik er in kunnen nemen, die speelt lang niet gek, maar voor de rest van de klas zijn ’t allemaal krukken in 3E. Nou ik heb een gewaagd voorstel: we nemen Willy Blik d’r in, en vormen... een elftal van tien lui!”

„Dat is knap zeg, dat lap je ’m!”

„Bij wijze van spreken, jonge vriend, bij wijze van spreken! Eén meer of minder doet er niet zo erg veel toe. Wij hebben een verdraaid sterk backstel, en de halfs zijn ook goed. Alleen de voorhoede is natuurlijk niks: drie man is wel wat weinig. Nou zetten we onzen keeper in de voorlinie en Willy Blik in de goal. Je moet hem zien keepen, jó, ik heb er laatst op gelet bij ’t oefenen! Als we hem flink trainen, dan wordt-ie nog beroemd!”

„Ja, hoor es, wou je mij in de voorhoede zetten, ik zak door m’n knieën, jó, als ik vlug loop, en ik ben te klein,” zei Geert, de keeper van ’t klasse-elftal, angstig.

„Nou, daar praten we strakkies wel over, laten we nou niet af dwalen. Ik wou jullie voorstellen, om nu in de kerstvacantie elke dag te trainen.

Elke dag, zie je, behalve natuurlijk de Kerstdagen en ’s Zondags en zo. En als we zo een kleine veertien dagen getraind hebben, dan wed ik, dat we een potig elftalletje...”

„...potig tientalletje.”

„...potig tientalletje vormen. Goed samenspel en zo, goed doelschieten en den keeper trainen. Wat denken jullie er van?”

„Nou, zo je zegt, de Kerstvacantie elke dag trainen — en als er nou ijs komt!”