is toegevoegd aan je favorieten.

Wat Wung met de zon deed

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

„Zeker, zeker, jonge vriend, laten wij eens overleg plegen. Als de heer Joop met z’n rug naar ons toe staat, dan...”

„Neen, o neen! Foei! Ik wil mijn vlekkeloos overhemd niet besmetten met gauwdieverij!”

„Wel, dan is er een ander vaatje, waaruit we kunnen tappen. Ik presenteer jou eenvoudig een sigaret. Zeg Joop, hoor eens, je vindt het wel goed, zeker, dat ik deze jongeman een van die flor fina’s van jou onder z’n neus houd?”

„O, sorry, hoor, deel maar rond.”

Er was een algemene stilte, die gevuld werd met rook.

„En nu, kameraden, strijders voor de rechte zaak, zullen we spijkers met goede koppen slaan. Het technische gedeelte, mijne geëerde dames en heren, eist een nauwkeurige... eh... een nauwkeurige, ik wil maar zeggen: hoe stellen we het tiental op? De keeper is Willy Blik. De backs, dat blijft zo. We hebben zo een sterke achterhoede. Nou heb ik een geniaal idee, lui, we nemen een half-linie van twee man, en een complete voorlinie Wat denken jullie hiervan?”

„Twee halfs maar? Kom nou!! Hoe kan dat nou?!”

„Weet jij iets beters”

„Nou, bijvoorbeeld... eh... een keeper, dat moet, twee backs, dat moest ook, dus... eh... ja, we moeten natuurlijk ook flink aan kunnen vallen. Ja, dan dus twee halfs je hebt gelijk!”

„Dank u zeer voor uw medewerking in dezen. Het is een prettig gevoel, een medestrijder aan zijn zijde te voelen, wanneer men tegenover een overmacht staat!”

De overmacht intussen bleek niet zo overweldigend. Dat de verdediging in de eerste plaats goed moest zijn’ lag voor de hand. Dat het tiental zich niet moest beperken tot verdedigen alléén, was vanzelfsprekend. Dus een complete voorhoede was noodzakelijk. Bleef overtwee halfs.

„En wat had jij nu nog, Geert, wil jij niet voorspelen?”

„Liever niet, erg onwennig en zo.”