is toegevoegd aan je favorieten.

Jongens van de evenaar

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

JONGENS VAN DE EVENAAR.

„drijvers! weerklonk. Of het nijvere insecten* ° * i 6 ,^eur ^er spijzen afgekomen was, ‘S.,me‘ £•}“■«•. wel. dat het in een korte spanne tijds het hele gezelschap op de vlucht dreef.

Het was jammer, want ze hadden juist het beste plekje veroverd, dat er op de vlakte van Corisco was. Teddy had gedacht, dat het er een ware oase moest zijn, maar het krioelde er van insecten en reptielen. En het dorp Corisco lag helemaal aan het andere eind van de onafzienbare steppe, waarboven de hete lucht stond te trillen. Teddy was deze graag overgestoken om de bewoners van het verre dorp op een orgelconcert te onthalen, in de hoop, weer nieuwe leerlingen voor zijn school te winnen. Doch hij modest er van afzien; het was te ver.

Tegen zonsondergang namen zij met hun allen een verfrissend bad in het heldere, koele water van de baai, waar het wemelde van prachtige vissen. En toen zij na de avondmaaltijd op het dek van de „Zeemeeuw" zaten, gesterkt en verfrist, stond de maan boven de vlakte van Corisco. waar “pioenen krekels hun nu op een concert onthaalden. Het was net, of er een reusachtig orkest van violisten speelde en de ganse lucht trilde er van. Daarbij scheen de maan zo helder, dat je er wel een boek bij kon lezen. Heel in de verte klonk het tam-tam van de trommelaars van Corisco. En vlak bij, tegen de rotsen, ruisten de golven van de onmetelijke oceaan. Voor