is toegevoegd aan je favorieten.

De snoek van Ventje

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

DE SNOEK VAN VENTJE

J er voor werken en nog wel in je vacantie en in de tweede plaats moet je voor je fatsoen extra-les nemen. Voor het eerste moest Luuk, voor 't tweede zijn vader zorgen. Maar meneer had financieel niet °p het „herretje gerekend en daarom keek hij lang met vroolijk. Oom Frits was echter de reddende engel, zoodat die kwestie ook in orde kwam.

Den eersten vacantiedag regende 't. Dat kan je zoo hebben en er valt weinig tegen te doen. Luuk fietste n&ax Bart en kreeg te hooren, dat Bart er met de motorfiets op uit was. Een nat genoegen intusschen, maar daar kwam Bart voorloopig niet mee terug. Hij was trouwens naar een oom in Limburg, ongeveer twee honderd kilometer zuidelijker.

Vervolgens reed Luuk naar Willy's ouderlijk huis en vernam van het dienstmeisje, dat Willy en zijn ouders naar een badplaats waren en daar een maand zouden blijven, onverschillig hoe het weer was. Om kort te gaan, de eenige die thuis bleek te zijn was

„Kom binnen, zei hij op zijn bekenden emstigen toon.

Luuk bracht zijn karretje in de schuur achter het huis en trad binnen. Hij ontdeed zich van zijn kletsnatte regenjas en pet en keek een tijdje peinzend naar de grauwe druppels, die met eentonige regelmaat op het blanke marmer van den gangvloer tikten. Hij zette den paraplubak er onder en volgde Peter naar diens kamertje op zolder.

vond t een fatale vergissing," begon deze het gesprek.

Luuk knikte, ging voorzichtig op een wankelen serrestoel zitten en staarde zijn klasgenoot aandachtig