is toegevoegd aan je favorieten.

Jet en Wiep naar Schiphol

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

HOOFDSTUK I

DE VERKEERDE WERELD

„Wiep, moet je eens zien: ik kan op mijn handen lopen,” zei Jet. Het zusje was juist op zeer luidruchtige manier thuisgekomen, had haar tas op de divan gegooid, trok haar jurk met één ruk over haar hoofd uit en wierp die eveneens op. de bank. Ze stond daar nu in een nauwsluitend zwart-tricot gymnastiekpakje, dat ze die morgen voor de turnoefeningen op school aan had moeten hebben.

„Geloof je me niet?” vroeg Jet.

„Ik zal het eerst moeten zien,” zei Wiep voorzichtig en zette de melkkan op tafel, die hij even te voren bij moeder in de keuken gehaald had.

„Let op!” riep Jet; ze keek rond, waar ze haar kunst zou vertonen, vond echter geen enkel stukje muur in de kamer, dat vrij was. Overal stond wat: de bank, ’t buffet, de theetafel, stoelen. Daarom liep ze naar de deur, legde haar handen op de grond en gooide met een forse zwaai de benen omhoog, zodat de voeten tegen de deur kwamen te rusten.

„Let op ’t springen van de lintworm,” riep Jet nu. Meteen ging de deur open, de kunstenmaakster verloor haar evenwicht en tuimelde over de vloer.