is toegevoegd aan je favorieten.

Jet en Wiep naar Schiphol

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

DE PROEF-WEDSTRIJDEN

zich aan. Ze vond Dimmie zo lief, ze was zo verrukt over haar vondst.

Maar moeder bleek minder ingenomen met de nieuwe huisgenoot. Hoe graag had ze Jet dit genoegen gegund! En hoewel ze er van overtuigd was, dat het verzorgen van zo’n dier een goede invloed zou uitoefenen op het karakter van het meisje, de hoge belastingkosten vormden een bezwaar. En dan, de hond zou groter en een dure kostganger worden.

Moeder legde Jet al haar bezwaren voor en besloot:

„Bovendien, wat zou het saai zijn voor zo’n dier, nu ik voorlopig zoveel weg ben.”

„Ik heb altijd zo graag een hondje willen hebben en Dimmie is zo lief,” huilde Jet.

Maar moeder was niet te vermurwen. Ze drong er op aan, dat Jet het beest zou afgeven aan de politie of brengen in het asyl voor dieren. Jet deed geen van beide. Bedroefd schreiend liep ze met haar nieuwe vriendje naar meneer Lens. Wat had die te doen met de teleurgestelde stakker.

Maar toen Jet hem alles over de omstandigheden thuis verteld had, kon hij moeders besluit toch wel begrijpen.

„Weet je wat,” zei hij na enig nadenken, „laat Dimmie maar hier. Ik zal een advertentie in de krant zetten, dat er een klein hondje gevonden is en dat men ’t hier kan komen halen. En meldt er zich niemand aan, dan houd ik Dimmie voorlopig bij me. Maar hij blijft jouw hond en je mag hem komen halen om met hem te spelen en te wandelen. En wanneer je vader veel gaat verdienen en jullie ’t beter krijgen,