is toegevoegd aan je favorieten.

Barta en de blokhut

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

HOOFDSTUK VIII

K

BEZOEK IN DE HUT

’t Was Zaterdagmiddag. Op voorstel van Wil hadden ze met z’n vieren ’s morgens Ali geholpen met ’t schrobben der straatjes en ’t aanharken van de tuinpaden.

Barta en Tom hadden daarna boodschappen in het dorp gedaan en Wil had intussen een langen brief aan zijn vader geschreven, terwijl Dick natuurlijk weer in een boek verdiept was. Daarna hadden ze gegeten en waren met een tas boterhammen, fruit en de gevulde veldflessen naar hun blokhut getogen, met de bedoeling om niet voor ’t donker terug te komen.

Tom was de laatste dagen erg druk bezig geveest paardekoppen uit te zagen en die aan lange stokken te bevestigen. Wil had namelijk voorgesteld om op het heitje, of beter in de „prairiën” sen harddraverij te houden. En nu moesten Toms verkstukken de echte rossinanten vervangen.

Maar Tom was nog niet klaar met het laatste ïxemplaar en daarop stonden nu de ruiters te vachten. Dick had een boek genomen, Wil speelle op Toms mondharmonica en Barta probeerde >p de muziek te steppen. Toen verscheen er iniens een gestalte in de deuropening.