is toegevoegd aan je favorieten.

De kinderen van Jan Valentijn

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

HOE FRED AVIATEUR WERD.

jij hier uitvoeren?”

Willem legde het hem uit en voegde er ten slotte aan toe:

„En misschien kon ik wel in Rotterdam een betrekking vinden.”

„Dat zal waar zijn,” vertelde Fred, „je hebt al een betrekking gevonden.”

„Heb ik? Waar?”

„Hier, Wim, bij ons. We hebben een vertrouwd mannetje noodig, zie je, om ons te helpen. Er is een kamertje hier achter de. garage en als je wilt, kan je daar vrij wonen. Over je salaris zullen we het ook wel eens worden, denk ik.”

Willem Broms was in de wolken van blijdschap over het voorstel, en toen hij aan alle aanwezigen werd voorgesteld als de aanstaande assistent van Fred en Bram, ging er een algemeen hoera op.

Nu brak er een tijd van hard werken aan. Het was nog zomer en alle auto’s waren nog in gebruik en zouden pas later voor den winter worden opgeborgen. Er waren eenige families in de omgeving, die er een wagen op nahielden en die werden al spoedig aangetrokken door de ondernemende jongelui. In de derde week na de opening van de garage lieten ze een automatische luchtpomp in den kelder plaatsen, zoodat autobanden van lucht voorzien konden worden, zonder de onhandige, moeilijke handpomp te gebruiken. Met behulp van Willem Broms, die inderdaad een zeer bekwaam auto-mecanicien was, leverden zij heel goed werk en waren' nooit ongenegen, hun klanten den een of anderen dienst te bewijzen. De gevolgen bleven niet uit. De