is toegevoegd aan je favorieten.

Enny Dudok

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

1

Een gezellig rommelige meisjeskamer met wel vijf schemerlampjes, een paar dozijn kussens in fantastische kleuren, een aroma van sigarettenrook, parfum en citroenlimonade, weemoedige klanken van een van nieuwheid fonkelend accordeon door vaardige meisjesvingers bespeeld en dan het zestal in kwestie.

Elsie van Greeve, slank, donker en opgewonden.

Tia Vogel, klein en tenger naast den acht jaar ouderen reus Evert, met wien zij in Mei in het huwelijksbootje zou stappen. Tia met haar geestig muizengezichtje, haar rake opmerkingen en haar verering voor al wat blond, krachtig en man was. Zij en Evert van Oordt vormden een prachtig paar en beiden konden zich verheugen in de vriendschap van ieder, die hen kende.

Willy Vrieling, de tengere, donkerogige, notariszoon, die een zwak voor Engelse sigaretten en hot-jazz had en in Hilversum bekend stond als de best geklede jongeman. Willy met zijn ironische glimlach, een glimlach, die van levenswijsheid sprak, hoewel zelfs de vier en twintigjarige zoon van een notaris nauwelijks weet wat levenswijsheid is. Maar in ieder geval een charmant en vlot type, die een geestige speech ten beste kon geven en achter het stuur van zijn knalrode race-auto een goed figuur maakte.

Truida Kaper, het goedmoedige en levensblije dikkerdje met haar zomersproeten en haar zandkleurig en volkomen onoverwinbaar haar. Verloofd met een hard ploeterend