is toegevoegd aan je favorieten.

Enny Dudok

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

weddenschap aangegaan, waarin ze gezegd had, dat ze uitsluitend met getrouwde mannen zou dansen! Net iets voor de excentrieke Madelon. De jongeren vonden het natuurlijk komisch toen het bekend werd, maar de vaders en moeders... Brrr. En kijk, door dergelijke dwaze invallen kreeg ze een bekendheid, die haar wel populair maar ook minder gunstig bekend maakte. Van Madelon Vinkhof kon je tenslotte de dolste dingen verwachten.

Toen ze de H.B.S. had afgelopen, wilde ze studeren. Ze kwam in Leiden terecht, doch gaf er spoedig de brui aan. Terug in Deventer kreeg ze een kantoorbetrekking, die geen maand heeft geduurd. Ze wilde de wereld in en kreeg ongenoegen met haar ouders. Op zekere dag zag een Amsterdams revuedirecteur haar dansen. Om kort te gaan, ze trok op achttienjarige leeftijd naar de hoofdstad, maakte daar kennis met een bekende toneelspeelster en kreeg, zonder toneelschool of wat ook achter zich, een paar bakvisrolletjes. Ze had een kamer in de Concertgebouwbuurt en werd spoedig in artistenkringen populair. Ik weet dat alles, omdat we elkaar enige maanden geleden op Schiphol ontmoetten en ze vertelde me, dat ze weer „goed” was met haar ouders en dat ze het hl Amsterdam best naar haar zin had. Wat ze op het ogenblik doet, weet ik niet, doch ik vermoed, dat zij wel op eigen benen zal staan.”

• En veel indruk op Willy heeft gemaakt!” ant¬

woordde Enny bitter.

«-Volgens jouw verhaal over die briefjes in zijn portefeuille, ongetwijfeld,” stemde hij toe. „Maar als jij denkt en overtuigd bent, dat je van Willy houdt en hij van jou, spreekt het vanzelf, dat Madelon nu niets meer voor hem betekent. Ik ken Madelon, maar ik ken Willy minstens even goed.”

„Jij hebt altijd goed met hem omgegaan!”