is toegevoegd aan je favorieten.

Enny Dudok

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Beste Willy.

Hartelijk bedankt voor je uitnodiging. Ik kan er echter tot mijn spijt onmogelijk gebruik van maken. Je moet weten, dat vader mij reeds vroeg of ik idee had Zaterdagmiddag met hem mee te gaan, omdat hij naar een nieuwe Buick wil uitkijken. (Dat oude beestje van ons is in zijn laatste levensdagen!)

Je begrijpt natuurlijk wel, dat het erg moeilijk voor me is en dat ik geen keuze heb. Ik kan vadertje onmogelijk teleurstellen.

Het is jammer, dat je denkt niet welkom bij ons te zijn. Hoe ben je aan die gedachte gekomen?

Nu Willy, tot ziens en misschien zien we elkaar op de tentoonstelling, als je nog mocht komen. Groeten aan Gerda en een stevige hand van je Enny.

P.S. Ik geloof nooit, dat Gerda je sart!

Ze wierp de brief in de bus en stopte die van hem diep in haar tasje. En toen ze enkele minuten over vijven het kantoor verliet om naar de parkeerplaats van de bus te wandelen, gleed een slanke donkere gestalte onhoorbaar op haar toe. Een hand raakte haar arm Willy 1

„Hallo Ennekind!” zei hij opgewekt. „Had je dat kunnen denken?

Ze was zo verrast, dat ze die eerste seconden niet kon antwoorden.

„Kom, vervolgde hij. „Ik mag je zeker wel naar de bus begeleiden. Ik moest voor den ouden heer in de stad zijn en kreeg panne met de carburator. De wagen is om half zes weer klaar.

„Ik heb je brief je ontvangen, Willy " zei ze aar¬

zelend, toen ze over enkele onbenullige dingen hadden gepraat. „En om twaalf uur heb ik je meteen geantwoord.