is toegevoegd aan je favorieten.

Cootje zet zich schrap

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Cootje zet zich schrap

ongerust, er is een heele andere reden voor mijn komst. Ik heb vanmiddag examen en nu zit ik plotseling geweldig in angst, en moet ik iemand hebben tegen wie ik erover kan boomen. Vandaar mijn hartelijkheid.”

„O, Ru!”

Midden op de straat bleef ze stilstaan om te bedenken hoe ze hem door deze uren heen zou sleepen en Rita, die juist passeerde vroeg belangstellend:

„Wel. Cootje, wat is er, heb je een afspraakje met je broer?”

En voordat ze dezen permissie had gevraagd, flapte Cootje eruit:

,,,Ru moet vanmiddag onder het mes. Thuis weten ze niets en U begrijpt, hoe we hem knijpen. Het duurt nog tot half drie!”

Rita zag eens naar de twee gezichten, die zoo sterk op elkaar leken en ze begreep, hoe de twee elkaar zouden opwinden en zenuwachtig maken, als ze alleen bleven en Ru moest juist kalm worden gehouden! Spontaan kwam ze dan ook met haar voorstel:

„Als jullie dan eens bij mij kwamen koffiedrinken? Zoomaar op de bonnefooi!”

Een zucht van verlichting ontsnapte hun en met z’n drieën gingen ze inkoopen doen, broodjes en iets er op en voor de feestelijkheid taartjes en vruchten. Thuis zette Rita hen bedrijvig aan het werk om de tafel gezellig te maken.

„Jij mag de taartjes op deze schaal doen, Ru,” commandeerde ze, „dan ga ik de hospita vertellen hoe ze een schuimommelette in elkaar draait,” en ze wist de conversatie luchtig gaande te houden over