is toegevoegd aan je favorieten.

Een prettige logé

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

X. HET CIRCUS.

Den volgenden dag was 't dorp in rep en roer. Al heel vroeg was er een auto gekomen, een groote vrachtauto met een vreemde bepakking. Groote pakken zeildoek en allerlei houtwerk; zonderlinge stoeltjes en koffers, waren er torenhoog opgestapeld. Een reusachtig reclamebord berichtte aan de bevolking dat het circus Paolo hedenavond reeds een galavoorstelling zou geven op het marktpleintje alhier.

Dat was een verrassing!

Neel kwam met de boodschap thuis, toen Max bezig was z'n schoenen te poetsen. Hij had heel braaf om de borstels gevraagd, toen Tante maar even iets gezegd had over z'n bemodderde laarzen. Nu wierp hij de borstels neer en schoot in z'n laarzen. Met één doffe, en één half blinkende laars, de veters maar ten halve er in geregen, rende hij de straat op.

Ja, op 't pleintje vóór de kerk stond het grauwe ding. Het ronkte nog. Een kring van nieuwsgierigen verborg het gedeeltelijk, maar de bonte plaat stak er boven uit.

Een man met een groote pet op en beenkappen om de kleine beentjes, vroeg inlichtingen aan de omstanders, Ha, daar was de veldwachter ook al met een mijnheer, die een sigaret rookte en met z'n wandelstok