is toegevoegd aan uw favorieten.

150 recepten voor smakelijke toespijzen, puddingen, schoteltjes enz., enz

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

No. 113. Gestoofde paling. 500 gr. paling, 5 gr. zout, 30 gr. boter, citroen, l7» dL. water, paneermeel.

Bereiding: Nadat de paling schoongemaakt en flink gewasschen is, wordt zij in een vuurvasten schotel geplaatst 'met het water, zout, boter, schijven citroen en paneermeel. Men plaatst een deksel op den schotel en laat de paling boven op de kachel gaar worden in 15 a 20 minuten.

No. 114. Kaas rissoles. Feuilletée deeg, 2 eierdooiers, 1 eiwit, 60 gr. boter, 90 gr. Parmezaansche kaas, zout en peper.

Bereiding: Rol liet feuilletée deeg heel dun uit en steek er op de gewone manier rissoles van. Klop de eieren 5 minuten, voeg daarbij langzaam de gesmolten boter, de kaas, peper en zout. Plaats een gedeelte van deze kaasmassa op iedere rissole, doe er een tweede rissole boven op, wrijf ze in met geklopt ei en bak ze in den oven.

No. 115. Gevulde uien. 4 Lissabonsche uien, 150 gr. kalfsgehakt, 2'/« dL. bouillon of jusresten, 60 gr. boter, paneermeel.

Bereiding: De uien worden schoongemaakt en gaar gekookt in kokend water met zout, ongeveer 17« uur; dit hangt af van de grootte der uien. Het gehakt wordt op de gewone manier klaar gemaakt en gedurende 15 minuten gekookt. Als de uien gaar zijn, wordt er een kapje afgesneden, het binnenste gedeelte voorzichtig er uitgenomen, de holte gevuld met gehakt en het kapje daar bovenop geplaatst. De gevulde uien worden met den bouillon, de boter en het paneermeel in een vuurvast schoteltje geplaatst en ongeveer V« uur in een warmen oven gezet.

No. 116. Frltures. 1 ei, 62 gr. bloem, 1 dL. bier, een beetje zout, rund- of kalfsvet.

Bereiding: Roer het ei, voeg de bloem en, steeds roerende, langzaam het bier toe. Ver warm het frituurijzer in kokend rundvet; dompel het in het gereedgemaakte beslag, daarna in het kokende vet; laat het daarin blijven tot de friture lichtbruin is. Plaats deze daarna op een papier om de vetsmaak weg te nemen. De fritures kunnen gevuld worden met allerlei ragout

No. 117. Macédoine aux fruits. 1 L. water, 4 dL. kirsch of marasquin, 200 gr. geconfijte vruchten, het sap van 1 citroen, 55 gr. gelatine, 300 gr. witte suiker, 2 a 3 eiwitten.

Bereiding: Doe het water, het citroensap, de suiker, de gelatine en het geklopte eiwit in een pan. Roer deze massa en kook ze 10 minuten; giet daarna alles door een doek en voeg de kirsch of marasquin toe. (De gelei moet dan glashelder zijn.) Doe de gelei in een vorm laag om laag met de in stukken gesneden vruchten.