is toegevoegd aan uw favorieten.

Schijn

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

zou binnenkort naar Indië gaan als tuinopziener bij een suikerfabriek. Paultje was nog op de hoogere burgerschool. En de vier meisjes nog te jong om daarover al zorgen te maken.

nog eens voor t laatst samen te zijn vóór zijn broer naar Indië ging, zou Mare met een paar dagen verlof in Nijmegen gaan logeeren. Het was een zonderlinge sensatie voor hem, na anderhalf jaar weer eens thuis te komen. Vader had hem in den Haag wel eens opgezocht, maar mama en de anderen had hij in dien tijd niet weergezien. En eigenlijk was 't al veel langer geleden; want voor hij in den Haag kwam was hij twee jaar op de handelsschool in Amsterdam geweest en nu en dan maar eens in Nijmegen gekomen.

— Dit was dus het oude, smalle huis, waar hij geboren was. De kleine vestibule, de nauwe gang met de nog nauwere trap, daar hingen de jasjes en petten, de hoeden en manteltjes en tasschen. Dezelfde matjes, dezelfde onzegbare geur van keuken en kelder, half muf, half vettig. O, 't was alles nog 't zelfde als vroeger. Niets was er veranderd; de tapijten, gordijnen, de meubels, alles 't zelfde, alleen nog wat meer versleten.