Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

rechts, en even van te voren, bij het voornaamste hotel, gaat de weg naar Eext rechtsaf, dien wij straks bij den tol hebben verlaten.

De plattegrond van Qieten wijst niets aan dan onregelmatig elkaar snijdende kromme wegen. Zij beslaan een vrij groote oppervlakte, maar zijn volstrekt niet overal bebouwd. Zij verbinden het hoofddorp met een paar teekenachtige buurtschappen, waarvan Bonnen, ten oosten van Qieten, zeer voor een bezoek in aanmerking mag komen. Ten noorden van deze wandeling

ROLDE. — Boschlaan. Naar de schilderij van J. v. d. Sande Bakhuyzen.)

ligt een esch, dien men gewoonlijk hier den Hondsrug noemt en als wandeling met mooie vergezichten naar het oosten zeer bekend is.

Qieten wordt druk door vreemdelingen bezocht. Het hotel Braams heeft een zekere bekendheid door geheel Holland. Schilders zoeken deze voor hen zoo veel aanbiedende streken gaarne op en nemen in dat hotel hun hoofdverblijf.

Wij moeten een minuut of tien den weg opgaan naar Qasselte, dan zien wij al gauw den spoorweg, die hier een vrij sterke bocht beschrijft, en daaraan het station. Op den Zondag, waarop

Sluiten