Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

reden. Daar lag hij te jammeren en te huilen en bloed vloeide uit een lelike wonde aan zijn hoofd. De weduwe jammerde en kloeg, en drong naar voren om te helpen.

Matielde perste de oogleden dicht en rok haar mond uit. Ze stak afwerend de handen uit en helde achterover, overvallen door een plotse zwijmte, een gegiechel, als een zacht genei, ontsnapte haar keel.

O! dat bloed! dat raw vlees! ze kon het niet zien, het was verschrikkelik. Ze werd zeer bleek en ontsteld en de omstanders meenden dat ze zou kwalik vallen. Ze voelde aan haar hoofd waar het plots hevig hamerde en pietste, het scheen haar of ze zelf gewond was. Haar gedachte had haar de pijn van de man met volle kracht gesuggereerd. Ze flodderde rond als een steunloze vod.

Stiena voelde een snerpende pijn en zenuwtrekkingen aan het been waar ze eens verbrand was geweest. Ze was geheel ontsteld en haar binnenste omroerde.

De jonge dochters, bleek en ontdaan, wendden zich af. Doch nu vroeg daar iemand hen een linnen zakdoek om 't bloedvloeien te stelpen. Ze hadden er elk een bij zich, en de plotse gedachte iets te moeten geven, een

Sluiten