Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Aangeboren gebreken.

C. 1897 -98.

K. 108 III para. Achterhoofdsligging. Spontane geboorte. Het kind stierf 2 dagen na de geboorte.

Uit het sectie-verslag bleek bij het openknippen van den oesophagus, dat deze wijd is en blind eindigt boven de bifurcatie van de trachex. In den maag komt een normaal uitziende oesophagus uit: de sonde glijdt er gemakkelijk door heen en komt in de trachea uit. De knop van de sonde is in den oesophagus te voelen tot vlak bij het blinde einde van den oesophagus. Alsdan mondt de oesophagus in de trachea door een opening met gladden wand, een eindje boven de bifurcatie.

Bekomen letsel.

K. 2 IV para. Kruinligging, achterhoofd links. Partus door versie en extractie bij volkomen ontsluiting. Aan den linkerbovenarm crepitatie, geen abnorme bewegelijkheid. Aan de achterzijde van den humerus boven een bloeduitstorting.

K. 37 VII para. Afgeweken schedelligging. Prolapsus funiculi. Partus door versie en extractie bij zoo goed als volkomen ontsluiting. Kind had een lepelvormige indeuking aan de linker ternporaalstreek.

K. 50 1 para. Ie schedelligging. Forcipale extractie bij volkomen ontsluiting. Het kind had een lichte facialis-parese.

K. 102a IV para. A. a. 1. Partus arte praematurus. Versie en extractie bij pl. m. 31/» c.M. ontsluiting. Kind een deuk in het rechterslaapbeen, uitgebreide sugillatie onder de schedelhuid. Kind gestorven. Bij sectie gevonden: de naad tusschen

Sluiten