Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

123. H. C. V. te A., oud 37 jaar. Multipara. Na den laatster» partus vóór 6 jaar is de verzakking begonnen. Er bleek te zijn een prolabeeren van beide vaginaalwanden en de uterus lag in retroversie. De operatie werd door een assistent verricht. De hechtingen suppureerden licht.

Onderzoek. Pat. is genezen, kan lang staan en werken, is nooit meer onder behandeling geweest, draagt geen ring; heeft geene mictiestoornissen en geen partus meer doorgemaakt.

124. M. S. W. te A., oud 39 jaar. Multipara. Pat. heeft hare verzakking sinds 10 jaar; 't is ontstaan na een partus. Er was een prolabeeren van de vaginaalwanden met laagstand van den uterus.

Onderzoek. Pat. is totaal genezen, kan werken en lang staan, is nooit meer onder behandeling geweest en draagt geen ring; ze heeft geen partus doorgemaakt meer.

125. T. H. v. W. te G., oud 45 jaar. Multipara. Sinds 1 jaar bestaat de prolaps. Pat. is vvaschvrouw moet hard werken, ze heeft klachten bij de urineloozing. Er was een prolaps van beide vaginaalwanden.

Onderzoek. Pat. is goed genezen, ze kan 't zwaarste werk doen zonder eenigen last. Nooit is ze later meer in behandeling geweest voor haar

Sluiten