Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

bevalling begonnen. De ring die ze draagt, doet nu en dan pijn. Er was een prolaps van de vaginaalwanden met cystokele; de uterislaginretoflexie.

Onderzoek. Pat. heeft langzaam aan zonder een partus door te maken een licht recidief gekregen, ze kan echter best werken en houdt 't met een banddoek gemakkelijk binnen; vindt hare toestand door de operatie zeer verbeterd.

138. A. van A. R. te A., oud 58 jaar. Multipara. Voor 34 jaar na een partus is het begonnen; pat. had zeer weinig last van haar lijden, tot ze voor 3 jaar zich vertilde, toen is het veel erger geworden. Er was een totaalprolaps van uterus en vagina.

Onderzoek. Pat. is totaal genezen, schijnt na de operatie wel wat neurasthenisch geworden. Ze heeft geen partus meer doorgemaakt. Draagt geen ring, heeft geen medische hulp meer noodig gehad.

139. H. V. v. D. te A., oud 40 jaar. Multipara. Sinds 2 jaar tijdens de 7de zwangerschap is 't lijden begonnen. De ring veroorzaakt pat. bij 't werken veel last. Er was een totaalprolaps van uterus en vagina; de cervix was wat verlengd.

Onderzoek. Pat. heeft 2 partus doorgemaakt zonder spoor van recidief; is nooit meer onder

Sluiten