Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

rige. Do bontbladerige tulpen zijn zeer geschikt voor randen om perken. Ook in groepen geplant, maken zij een goed eftect, omdat zij ook na den bloei tot versiering der tuinen kunnen bijdragen.

Tot de meest bekende onder de enkele vroege bontbladerige tulpen behooren:

Belle Alliance, de bladeren zijn zilverbont gerand.

Feu de L'Empire. De bloem van deze verscheidenheid is fraai rood, de bladeren zijn zeer fijn goudgeel gestreept. Van deze is de groenbladerige variëteit niet in de cultuur.

Gele Prins : de bladeren dezer zijn zeer fraai goudgeel gestreept. Het is ongetwijfeld de fraaiste bontbladerige enkele vroege tulp. Zij wordt in groote partijen gekweekt en gebruikt.

Gouden Standaard-, deze is goudgeel gerand.

Held, eene oranje-roode bloem, welke zeer klein is en zeldzaam goed bloeit. De bladeren zijn zeer fraai goudgeel gestreept. De groenbladerige verscheidenheid komt niet in den handel voor.

Lac van Rhijn, eene rOse violette-bloem, waarvan de bladeren met een zilverwitten rand zijn afgezet. Zij is eene der oudste verscheidenheden met bonte bladeren.

La Précieuse, de reeds hiervoor beschreven soort met zilverwit gerande bladeren.

Minister Thorbecke, eene zuiver witte variëteit, de bladeren zijn roomwit gerand. Ook van deze komt de groenbladerige niet in de cultures voor.

PoUebakker zuiver geel. Ook deze werd hiervóór reeds beschreven; de bladeren zijn goudgeel gerand.

Purperkroon, eene donkerroode variëteit, waarvan de bladeren goudgeel gerand zijn. Deze tulp maakt een fraai effect. Zij wordt naast Gele Prins bontlof, wel het meest gekweekt en valt door haar billijken prijs binnen het bereik van eiken liefhebber.

Rose Aplaticn, eene zeer fraaie rösekleurige variëteit, welke als fijne tulp zeer gezocht is. De bladeren zijn zilverwit gerand.

Rose huisante, de groenbladerige vorm werd reeds op een der vorige bladzijden beschreven. De bladeren -der bonte afwijking zijn zilverwit gerand.

Zilveren Standaard. (Jok deze werd reeds hiervóór Inschreven. De bontbladerige is fijn zilverwit gestreept.

Bkau.v 4

Sluiten