is toegevoegd aan uw favorieten.

Onze tuin

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

zonder steunsel stellen. Steeds dient men die steunsels zoo te plaatsen, dat ze zoo min mogelijk in het oog vallen. Groengeverfde met witte knopjes zijn dus de doelmatigste niet! Die van eikenhout zijn het best tegen het weer bestand; zij hebben geen verf noodig. De andere moeten geverfd worden, opdat ze meerdere jaren dienst kunnen doen. De bamboesstokken hebben in de laatste jaren heel wat opgang gemaakt.

Met het aanbinden zij men voorzichtig; de planten mogen niet al te strak aangehaald worden; Zij moeten stevig staan en toch hun losheid behouden. Daarom worden alleen de hoofdstengels aangebonden en laat men de zijscheuten vrij.

De etiquetten neme men niet te groot; alluminium met potlood beschreven kan jaren lang mee.

Over het algemeen is de groene verf de beste, die men voor het beschilderen van het houtwerk gebruiken kan; als de gloed van het nieuwe er af is, voegt ze zich het best bij de kleur der planten.

Wat niet direct in den tuin thuis behoort, moet zorgvuldig geweerd worden. Het mag geen museum van curiositeiten of wat dan ook worden. Beelden, vazen en dergelijke die op zich zelf beschouwd wel heel mooi kunnen zijn, zijn er in den regel niet op hun plaats.

Bovendien houde men zich niet op met de boom-beeldhouwkunst. Haantjes, scheepjes en huisjes van palmboompjes hebben gelukkig hun tijd gehad.

Stadse-binnentuinen. Wanneer wij over stads-binnentuinen spreken, dan bedoelen wij dezuike, welke in den regel achter de woning gelegen zijn, in de meeste gevallen een oppervlakte van niet meer dan Vj a \V% are hebben en veelal aan bijna alle zijden door huizen ingesloten worden. In den regel ziet het er daar niet bijzonder schitterend uit. En toch behoeft dat veelal niet het geval te zijn. Zoo hoog zijn de omringende muren meestal niet, of de zon kan er althans enkele uren van den dag vrijen toegang vinden.

Dikwijls laat de vruchtbaarheid van den bodem er veel te wenschen over. Doch daarin kan verbetering gebracht worden.

Ook kan bij eenig overleg voor een goede afwatering meestal wel zorg gedragen worden. Men stappe hier niet te licht over heen. Ken natte grond is altijd koud en maakt vooral daar. waar de