is toegevoegd aan uw favorieten.

Nederlandsche gids op de Parijsche tentoonstelling in 1900

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Inlichtingen van fllgemeenen Aai*d.

MIDDELEN YAN VERVOER NAAR DE TENTOONSTELLIN G.

Op allerlei wijzen kan men van de verschillende gedeelten van Parijs naar de tentoonstelling komen en daar deze zich uitstrekt tot de Place de la Concorde, en dus de groote Boulevards zeer dichtbij komt, is zelfs het gaan naar de tentoonstelling in vele gevallen geenszins te vermoeiend.

Zij, die niet loopen willen, kunnen een rijtuig nemen. De Parijsche rijtuigjes zijn meest open, voor twee personen, terwijl een opgeslagen bankje (strapontin) nog plaats voor een derde geeft. Men neemt de rijtuigen aan de stations en geeft op of men een enkelen rit dan wel bij het uur wil rijden. Het is gewenscht steeds te letten op het nummer van het rijtuig, dat zeer zichtbaar op beide lantaarns is aangebracht. Rijtuigen, die ledig door de straten rijden, kan men aanroepen, maar op drukke dagen stelt men zich dan aan herhaalde weigering bloot, eene extra belooning doet die weigering meestal intrekken.

Zoo niet eene dergelijke bijzondere afspraak gemaakt is, zijn de rijtuigen gebonden aan het officieel vastgestelde tarief. Dit bepaalt: