is toegevoegd aan uw favorieten.

Nederlandsche gids op de Parijsche tentoonstelling in 1900

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ESPLANADE DES INVALIDES.

Restaurant Viennois. — Gemiddelde prijs. — Tusschen het

paleis der vreemde volken en de Rue Fabert.

Hótel de la Mélusine. Restaurant du Poitou. — Déjeuner frs. 5; Diner frs. 6.—. Ter zijde van het Fransche paleis bij de Rue de Grenelle.

Restaurant du Vieil Arles. — Gemiddelde prijs. — Tusschen

het Fransche paleis en de Rue Constantine.

Hótellerie de la Duchesse Anne. Restaurant Breton. — Gematigde prijs. — Tusschen het Fransche paleis en de Rue Constantine.

Bovendien heeft men nog vele gelegenheden tot het gebruiken van nationale dranken en spijzen zooals: Het Japansche theehuis in de Japansche afdeeling op het Trocadéro, dat van Ceylon eveneens op het Trocadéro; het Nederlandsche cacaohuis der firma Blooker onder het Zuiderpaviljoen der Ned.-Ind. afdeeling en de verschillende gewestelijke paviljoens in de Fransche afdeeling van voedingsmiddelen in de voormalige Machinegalerij, waar de wijnsoorten der verschillende streken per glas verkocht worden.

Het gewone dejeuner-uur is het middaguur, het uur voor het diner is tusschen 6'/s en 7% uur. Op de tentoonstelling evenwel is men aan geen uur gebonden. Wel daarentegen aan de vaste gewoonte steeds vrij ruime fooien te geven, tusschen 5 en 10 °/o der vertering.