is toegevoegd aan uw favorieten.

Nederlandsche gids op de Parijsche tentoonstelling in 1900

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

bonden, stelt ons in de gelegenheid kennis te maken met de dansen der Oostersche volken ; het is hier, dat men ook een troep Maleische danseressen zal kunnen zien. — Entree h\ 1.

Het Paleis der Kleederdrachten. —Entrie fr. 1. — Dit groote, statige gebouw bevat een volledig overzicht der kleederdrachten, welke in Frankrijk gedragen zijn van af de tijden van Cesar. Schilderachtige groepen wassen beelden zijn met

Het paviljoen van Siam.

zorg aangekleed met heusche kleeren naar gegevens, uit de verschillende periodes opgespoord. Het overzicht der kleederdrachten eindigt met een zeer curieus overzicht der kapsels, welke de Parijsche kappersbond hier heeft tentoongesteld.

De tentoonstelling van Siam neemt een der Siameesche paviljoens in beslag; het kleine paviljoen, dat er bijgebouwd is, eveneens in den stijl van Achter-Indië, is een restaurant. Het officieele paviljoen bevat eene inzending hoofdzakelijk van landbouwproducten, w.o. prachtig teakhout, meubels van gesneden en ingelegd hout en kunstig bewerkte gouden voorwerpen.