is toegevoegd aan uw favorieten.

Nederlandsche gids op de Parijsche tentoonstelling in 1900

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

die het gemeentebestuur van Parijs voor wielerwedstrijden heeft ingericht, en de schietbaan voor boogschutters. De annexe te Vincennes zal het terrein zijn van menigen wedstrijd, zoowel op sportgebied als op dat van den landbouw. Deze laatste wedstrijden betreffen de teelt van vee, paarden en pluimgedierte en eveneens de zuivelbereiding.

DE SPORTWEDSTRIJDEN.

Evenals men aan de tentoonstelling zeer vele congressen verbonden heeft, heeft men ook eene geheele reeks sportwedstrijden georganiseerd. Vele dier wedstrijden duren zeer lang, zoo begint dat der hand- en voetboogschutters op 27 Mei, om eerst te eindigen op 15 Augustus. Wij kunnen daarom alleen de belangrijkste dier wedstrijden vermelden. Zoo niets anders er bijgevoegd wordt is het terrein van den strijd binnen de annexe van Vincennes gelegen.

Athletische wedstrijden. Deze omvatten Golf (Compiègne), in October; Pelote basque (Neuilly), Juni en Juli; Longue paume (tuin van het Luxemburg), Mei en Juni; Cricquet (Courbevoie), Juni, Juli en Augustus; op 11 en 12 Augustus Fransch-Hollandsche match; Loopen (Courbevoie), Juli; Laum-tennis (Courbevoie), Juli; Hockey (Courbevoie), September en October; Balspel (Courbevoie), Augustus, September en October; Crosse canadienne (Courbevoie), Juli.

Gymnastiek, Juni, Juli en September; de internationale wedstrijd op 29 en 30 Juli; de schoolwedstrijd heeft in het Bois de Boulogne op 5 en 6 Juni plaats.

Schermen. Floret (groote feestzaal), Mei; Degen (tuin der Tuileriën), Juni; Sabel (groote feestzaal), Juni.

Schietwedstrijd. Hand- en Voetboog, Mei, Juni, Juli en Augustus; Duicenschieteti (Bois de Boulogne), Juni; Jachtgeweer (Billancourt), Juli; Are è la perche en Are au berceau, Juni en Juli; Kanon, Juli en Augustus; Schiet-