is toegevoegd aan uw favorieten.

Eduard Douwes Dekker

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

lukkig is of dreigt te worden. En zóó had de Péne het niet bedoeld. Vandaar dan ook, dat de Péne hem later heftig aanvalt.

Dekker ging dus naar huis in Brussel en bleef daar tot het begin van '63. Toen gaf Charlotte de Graaff, die nu bij Tine woonde, hem een paar duizend gulden, al wat zij had. In het begin van Maart is Dekker weer in den Haag, eerst in het Hótel der Nederlanden, later bij den heer Hotz aan huis, den eigenaar van de fabriek „De Prins van Oranje." Mimi had hem in kennis gebracht met de familie Hotz. Het heette, dat Dekker daar zoowat in betrekking zou zijn, maar in werkelijkheid bleef hij daar om Mimi. In het begin van Juli '63 verhuisde majoor Hamminck Schepel naar Amsterdam , — of hij daar geplaatst was of gepensionneerd, dit weet ik niet. Misschien ook had er de dood van zijne reeds lang ziekelijke of zieke vrouw eenigen invloed op.

In het begin van '64 bevindt ook Dekker zich weer in Amsterdam — Mimi was in het najaar van '63 naar Duitschland gegaan en van daar naar Genève, vervolgens naar het zuiden van Frankrijk, waar ze gouvernante werd. Doch