is toegevoegd aan uw favorieten.

Strijd

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

op het land hadden staan drogen, kwamen de lange wagens en werden volgeladen. Dina mocht altijd mee met vader rogge inhalen. Eerst speelde ze en maakte bosjes aren, terwijl vader de garven aannam, die moeder met den gaffel omhoogstak. Vader zei, dat Dina nooit in den weg liep, ze mocht overal bij en juichend kwam ze op den volgeladen vrachtwagen meerijden.

Ze was ook een vlugge meid en groot voor haar jaren. Al gauw werd ze zes jaar en na de „aerappelvacaontie" ') zou ze naar school gaan. Ieder had schik in haar. Gerrit sjouwde met haar op zijn rug, timmerde poppenledikantjes of stoeltjes en was altijd klaar om te stoeien.

't Was ook ,,'n slim dienk, ii mózzen ■) lachen aj èm in de eugkes kéeken."

Vader was ook „rech mal met zien Dinaatjen". Hij had nog vaker haar op schoot dan kleinen Jan; die was nog voor moeder, Dina bleef zijn „pöpken".3)

Alleen Anneke kon Dina maar niet zoo aardig vinden, misschien wel omdat ze middag aan middag op haar moest passen en het sterke kind niet meer baas kon. Altijd wilde ze dingen, die van moeder niet mochten of dwong ze om wilde spelletjes, waar Anneke niet tegen kon. Jantje bleef meest zoet zitten, als ze hem maar een korst brood gaf of iets om mee te spelen. Met Dina had ze veel meer te stellen

i) Vacantie in den tijd van het aardappel rooien.

*) Moest. s) Popje.