is toegevoegd aan uw favorieten.

Tentoonstelling van bouw-, beeldhouw- en schilderkunst in het stedelijk museum te Amsterdam, 16 Sept. tot 16 Oct. 1905

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

222 Het 's Gravelandsche-Veer van den Groenenburgwal te zien, 1798. Op den voorgrond de wipbrug, die weleer gelegen heeft aan den Binnen-Amstel van het. 's Gravelandsche-Veer naar het Wildemansgrachtje. In 't verschiet de Halvemaansbrug en de Munttoren.

223 Wintergezicht op de Muidergracht, met de Jodenkerk, Jodenbrug en Oudezijds-Huiszittenhuis in 't verschiet; keurig gestoffeerd met beeldjes. Op den voorgrond een koek-en-zoopje, en van de Deventer-Houtmarkt komt een nar op de baan. Ter rechterhand ziet men den koepel van den „Hortus Medicus".

224 Het 's Gravelandsche-Veer van den Kloveniersburgwal te zien, 1798. Op den achtergrond de wipbrug bovengenoemd (No. 222). In het verschiet het Diakonie-weeshuis en de Blauwbrug.

225 De Binnen-Amstel naar het Amstelgrachtje te zien, 1785. Ter linkerhand de Hoogesluis met den Steenenmolen. In het verschiet de voormalige tapijtfabriek, de woning van den teekenaar en de Utrechtschepoort.

226 De Berebijt, 1787. Op den voorgrond de trekschuiten en 't jagertje met zijn knol. In het verschiet de Hoogesluis en de Stad. De rooster op den voorgrond werd gebruikt om kalveren, schapen en varkens uit de schuiten te trekken.