is toegevoegd aan uw favorieten.

Wat kan en moet de winkelier van het warenhuis leeren?

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

48 Letter H.K. Confectie voor jongens.

49 „ J.M. Hoeden voor heeren en jongens. Reisartikelen. De indeeling van het interessante bijgebouw met zijn 8 afdeelingen is als volgt:

50 Letter X. Meubelstoffen (nieuwe en oude stijlen).

51 „ R.X. Meubelen, behangsels, gobelins, kunstvoor¬

werpen.

52 „ P.X. Garneeringen, galons enz. voor meubelen.

53 „ O.C. Huishoudelijke artikelen en keukengerei.

54 „ O.T. Tuinmeubelen, tafelkleeden, zadels enz.

55 „ N. Tapijten, gordijnen, tafelkleeden.

56 „ Y. Ledekanten, beddegoed, dekens en spreien.

57 „ M.B. Schrijnwerk en kleine meubelen.

Om het publiek den toegang tot deze afdeelingen zoo gemakkelijk mogelijk te maken en om te voorkomen, dat de clientèle die van uit het hoofdgebouw ook het bijgebouw wil bezoeken, eerst de straat moest oversteken, is dit laatste door een zacht glooienden onderaardschen gang verbonden. De ingang van deze passage is in het parterre. Een groot aantal electrische gloeilampjes verlicht den doorgang schitterend en het geheel maakt een voornamen, smaakvollen indruk.

HET „DEPOT CENTRAL".

Van de parterre-magazijnen leiden nog verschillende toegangen naar het bovenste sousterrain, dat zeer practisch en interessant is ingericht. Een gedeelte hiervan voor het publiek toegankelijk, heet het „depot central".

Hier worden alle goederen, welke in Parijs, de omstreken en de provincie bezorgd moeten worden, gesorteerd en gereed gemaakt voor de verzending. Op een reusachtige draaiende tafel komen uit alle rayons van het hoofd- zoowel als van het bijgebouw de te verzenden goederen. De pakjes worden door de verkoopers op houten transporteurs geworpen en