is toegevoegd aan uw favorieten.

De borduurkunst

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

tasten en zoeken en bedekken van fouten moet worden vermeden. De steken behooren dadelijk in den juis ten stand en op de juiste plaats te te worden gelegd, niet later nog eens opgehaald of aangetrokken, of ten deele weder overgewerkt. Zoo iets blijft altijd knoeierig en onbeholpen

Daarenboven als het werk niet goed is, moeten de steken worden doorgeknipt, weggenen en weder Tornen of uitkeeren is bedenkelijk, daar de stof bij terughalen der draden schade lijdt. Beginnelingen zien er tegen op haar werk weder uit te halen; maar eene goede werkster aarzelt hieromtrent nooit. Zij denkt alleen aan het ééne doel: goed werk.

... __ lnnfafn WQ^rd nTïl 8 ATI tö drillff6Il Op

Ten siowe iiog oen -

degelijk werk. Wie er niet veel tijd aan kan geven moet

zich tot eenvondig werk bepalen. De wensch »-««« werk veel vertoon te maken ia een gevaarlijke valstrik Me zegt zoo gauw van een patroon, „het ia zoo wer e ] Maar als men tegen wat moeite opziet, moet men liever niet borduren en iets anders gaan doen. Er is feeii wc gespaard aan de fraaie stukken, oud en nieuw, die de illustraties van ons boek te ïien geven. Maar niets va eenige betoekenis werd ooit tot stand gebracht zonder inspanning, hard werken en volharding. Wie dit alles voor de borduurkunst niet over heeft, zal wel doen zich va de beoefening daarvan te onthouden.