Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

afgekeurd De kousen behooren opgehouden te worden door linten, die vastgemaakt worden aan een breeden band, die om het middel gedragen wordt.

C. Onclerkleeren. - Wol is betrekkelijk de lichtste en warmste van alle stoffen. Het is een slechte warmte-geleider, het verkoelt de huid niet, en als de huid vochtig is, geeft het geen gevoel van klamheid, zooals bij katoen of linnen allicht het geval is. Een lang wollen hemd is de beste bekleeding voor de bloote huid, een onderbroek kan daaraan al of niet verbonden zijn.

Daarboven moet een rok zitten, vastgemaakt aan een onderlijfje, of men kan een korte broek dragen in plaats van of met de rok, voor extra warmte. Daarboven komt de japon. Deze moet geheel los zitten en in vouwen neerhangen zoowel voor 't gemak als omdat het beter staat. Hiervoor is niets mooier dan de „tea gown of een japon model-princesse, waarbij de vouwen zoo geschikt kunnen worden, dat ze de verandering in de figuur bedekken. Daar het van het grootste belang is, dat de kleeren werkelijk los genoeg zitten, is het goed hiermede een proef te nemen. Men kan dit doen door plat op den rug te gaan liggen met de armen boven het hoofd en dan diep adem te halen. Of men kan ook de armen recht boven het hoofd opsteken en met een

Sluiten