is toegevoegd aan je favorieten.

De voeding van het kind in het eerste levensjaar

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

No. 1 en No- 2); methoden, waarbij het caseïne ten deele in gemakkelijker verteerbare producten is omgezet of op andere wijze beter verteerbaar is gemaakt (kunstmatige moedermelk van Voltmer, trypsinemelk van Backhaus, thuis bereide gepeptoniseerde melk, pegninemelk van vo.n Dungern); methoden,

waarbij aan de koemelk wordt toegevoegd gepraepareerd of versch kippeneiwit met of zonder dooier, of somatose, nutrose enz. (Lehmann's mengsel, het zuigelingenvoedsel van Pfund-Hesse, albumose-melk van Rieth, somatose- nutrosemelk, melksomatose-ramogeen van Biedert); methoden, waarbij meel, al dan niet gedextrineerd, of andere stollen aan de koemelk worden toegevoegd (melk, waaraan afkooksels van gerst, haver, tarwemeel, rijstemeel of kindermeelsoorten zijn toegevoegd, Liebig's soep, Keller's moutsoep, melk met toevoeging van Soxhlet's voedingssuiker, Allenbury's malted food No. !5, melk waaraan bouillon is toegevoegd).

VII. Bussenmelk . • bladz. 277

Bereiding, verdunning voor het gebruik, voor- en nadeelen verbonden aan het gebruik van bussenmelk.

VIII. Karnemelk • » 283

Bereiding in fabrieken en thuis, samenstelling, bereiding van de karnemelkspap met meel en zonder meel, caloriënwaarde, indicaties voor het gebruik; gecondenseerde karnemelk.

IX. Eieren, dooier van ei en eiwitwater „ 204

Gebruik van eieren, van eiwitwater bij dyspepsiën.

X. Welke methode van kunstmatige voeding moet men kiezen ? „ 295

Empirie en individualisatie. Wanneer is een zuigeling gezond?

XI. Zuigflesch en speen » 305

Nut van het zuigen; goede en slechte zuigflesschen, schoonmaken van de zuigflesch, verschillende spenen; het verwarmen van het voedsel in de flesch voor het gebruik.