is toegevoegd aan uw favorieten.

De voeding van het kind in het eerste levensjaar

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

c. ae aioumose-meiK van ixieth.

d. de somatose-, nutrose-melk, melksomatose-ramogeen van Biedert.

F. Methoden, waarbij meel, al dan niet gedextrineerd, of andere stoffen aan de koemelk worden toegevoegd.

Volgens deze methoden zijn bereid:

a. melk, waaraan afkooksels van gerst, haver, tarwemeel, rijstemeel, of kindermeelsoorten zijn toegevoegd.

b. Liebig's soep.

c. Keller's moutsoep.

d. melk met toevoeging van Soxhlet's voedingssuiker.

e. Allenbury's malted food No. 3.

f. melk, waaraan bouillon is toegevoegd.

Afzonderlijk moeten dan nog de bussenmelk en de karnemelk worden besproken, die noch onder één der vorige groepen kunnen worden gerangschikt, noch in één groep kunnen worden saamgevat.

De gezichtspunten, waarvan men bij deze verschillende methoden uitgaat, zijn de volgende: 1". tracht men het gehalte van de koemelk aan caseïne met dat van vrouwenmelk te doen overeenkomen door verdunning van de koemelk met water (Biedert e. a.) of door praecipitatie en verwijderen van een deel van het caseïne door middel van leb (BACKHAUs-melk, Emstermate-melk, zuigelingenmelk van Monti) ; 2". tracht men door toevoeging van vet, al dan niet gepaard met toevoeging van koolhydraten, de onderlinge verhouding der N-houdende en Nvrije bestanddeelen gelijk te maken aan die van vrouwenmelk (vetmelk van Gartner, gehumaniseerde melk van Vigier, Lahmann's plantaardige melk, laboratoriummelk der Amerikanen, Söldner's roomconserve enz.); 3°. maakt men een deel van het caseïne der melk van te voren gemakkelijker verteerbaar (Voltmer's gepeptoniseerde melk, BACKHAUs-melk

13