Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

kelijk maar weinig parvenu's. Natuurlijk, familiën die opkomen en afdalen zijn er ook, maar daarin schuilt het niet. Wel in de nuffigheid, het filisterachtige, zich in krenterigheid voornaam voelen van hier en daar een koterietje; vooral den Haag is sterk daarin! Denk ook eens aan, als men tot een gegoede familie behoort en men komt op reis in kennis met iemand, die later blijkt de zoon . van je slager, de dochter van je kruidenier te zijn! ^Gewoon, om van je zelf te vallen, nie-waar ? Het landje bij ons is zoo verschrikkelijk klein, — en t reizen beperkt zich niet meer tot de voornaam-rijke menschen alleen. Iedereen komt tegenwoordig wel eens 'n paar dagen in 'n hotel.

Nu ja, maar in een gelegenheid als hier stapt men toch niet af als men zóó sjiek is. 't Wordt hier dunkt mij, vanzelf gelijk....

Anna Paulowna brak haar zin af, dacht aan haar eigen stemming van de eerste dag, toen zij geen kennis wilde maken, zoo wat 't zelfde als nu die mijnheer van Schoorle, — en haar eigen gewaarwording tot argument gebruikend, zei ze schertsend :

— En doet u dan eigenlijk anders ? U wilt toch ook met bijna niemand te maken hebben.

— Dat is te zeggen, verweerde van Reelen, dat is te zeggen... 't hangt heelemaal af van de

Sluiten