is toegevoegd aan uw favorieten.

Amerikaansche schetsen

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

toch gezellig, warm, vol open eerlijke pretraakende gezichten, en onder het welvende plafond, vol zinnelijk geschilderde vrouwefiguren en ziemende booglampen, kreeg hij vertrouwen in de wereld en de menschen, dacht hij flauwtjes nog even aan de wijze raadgevingen van de menschen, die achtergebleven, soesden in hun stadje over de gevaren van het land van over de zee, het wondere Amerika.

De juffrouwen werden gevolgd door negerminstrels en muzikale clowns, gekleed in bonte satijnkleeren, bestard met gouden en zilveren stanjooi-ornamenten, die flonkerden en flikkerden als achteloos gedragen edelsteenschatten, klompen briljant onder het licht van lampen, kronen, kaarsen en voetlichten.

En aan het einde een ballet, vol dansende figuren, strakomspannen maillot-lijven, potsierlijk gekleede soldaten, matrozen en 20th centunj girls.

Toen het uit was gingen zij naar den wintertuin, diepe serre met planten en bloemen, waar een orkest van roodgerokte meneeren glijwalsjes speelde, sentimenteele snaarnummers in een geur van kasbloemen en tuberozen.

„Dit is real New-York," zeide Cooper met schitterende oogen, verhit door wijndrinken.