is toegevoegd aan uw favorieten.

Amerikaansche schetsen

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

per, zwart met roode kontoerlijnen op gelen achtergrond.

Waarom zou het hem niet even goed kunnen gaan als anderen? Cooper, 'n Hollander, eigenlijk Kuipers, had ook niet altijd gestaan op zijn tegenwoordige hoogte. In New-York had hij gehoord, dat die Dutchman er langzamerhand gekomen was, begonnen in een klein winkeltje van koopjesartikelen, dat gedurig uitgebreid met de bijgebouwde huizen, een geweldig overdekt plein geworden was vol stapels goed, kleeren, eetwaren, automobielen, paarden en rijtuigen, waar de menschen zich verdrongen voor de bargainaanbieding -counters.

Op alle open muurvlakken had hij zijn naam laten aanplakken, „Siegel Cooper", tot de menschen zonder kijken al wisten dat het er staan moest, zwart met roode kontoerlijnen op grond van schettergeel.

En altijd was er iets nieuws. Nu eens een cau-de-cologne-iontem, hoog opspuitend blauwige reukvochtstralen, parfumeerend de hallen vol koopwaren, kanten, linten, linnen-rollen en zijdestukken van wit, groen en roze, effectvol op elkander gestapeld, torenhoog boven de hoofden van potloodbewapende verkoopjuffies en schreeuwerige dwerg-cashboys stekend, dan weer enorme gips-