Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

De eerste weken ging het nogal goed, maar toch vond ie dat Sarah te veel veranderde en te veel herrie maakte in z'n huis. 't Beviel hem niet, dat ze er 's morgens altijd eentje nam, een numbersix als ze 't noemde, whiskey uit 'n fleschje dat ze in haar zak droeg. Hij durfde er niet goed met haar over spreken, bang voor haar rijke woordenkeus en 'r schelle stem.

Hij durfde nooit flink zijn meening zeggen, waagde niet te bevelen en schikte zich gedwee naar de grillen van zijn vrouw, die regeerde als een despoot zonder bindende grondwet. Zij vond hem erg vervelend met zijn gedweep, erg onmannelijk, begreep niet dat hij uren stil kon zitten kijken uit het raam naar de voorbijglijdende trolleycars, zonder iets te drinken. Wat had ie aan dat gesuf? De Zondagen waren waarachtig al vervelend genoeg.... dat je 't je zelf wel zoo gezellig mogelijk moest maken.... Ze zou Pat-OReilly eens vragen, die kon leuke liedjes zingen, en echt voordragen — Ze had er genoeg van altijd tegenover haar Chinees met zijn nikszeggend gezicht te zitten koekeloeren.

Kweng luisterde wel, maar 't kon hem weinig schelen wat ze zei, het was hem of hij zichzelf niet meer was, 'n commensaal in zijn eigen huis,

14

Sluiten