is toegevoegd aan uw favorieten.

Fraisen en fraismachines

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

de centers, in fig. 548 voor het slijpen van fraisen, welke door middel eener conische stift in den houder 5 worden bevestigd.

In fig. 547 is de console iangs de kolom der machine in verticale richting op en neer verstelbaar door middel van het handwiel 21 (zie fig. 548). Het langs- en dwarssupport 15 en 16 kan door

middel van handel J9 en knop 18 verplaatst en zuiver ingesteld worden. In de houders 5 en 6 op het geleidingsprisma 9 be\ inden zich de centerpunten, waarvan die in houder 6 zuiver ingesteld kunnen worden, door middel van een zich in dien houder bevindende stelschroef. Op het center 2 in houder 5 bevindt zich de meenemer 4, welke dubbel gevorkt is. Aan de andere zijde van houder 5 bevindt zich de ver-

deelinrichting 7, welke door middel

van schroef in 8

zuiver ingesteld kan worden.

Op het geleidingsprisma bevindt zich de verstelbare kop 10. Daardoor kan de frais in eiken stand ten opzichte van haar bewegingsvlak langs de slijpschijf worden gesteld. De kop zelf wordt vastgezet door schroef 12, terwijl het geleidingsprisma in den kop wordt vastgezet door schroef 14. Door middel van schroef 11 kan de kop, welke van graadverdeeling is voorzien, zuiver ingesteld worden. Door middel van handrad 20 kan het kruissupport, dat draaibaar is, worden vastgezet.

In fig. 548 bevindt zich in den verstelbaren kop 10, in plaats van het geleidingsprisma 9, de houder 5, waarin de fraisen met de conische stift worden geplaatst voor het slijpen van kop- en hoektanden.