is toegevoegd aan uw favorieten.

De ontredderden

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

van moe voor ze trouwde, dus dat zou wel kunnen. Het uit wasschen en uit streken gaan wat ze nu moest doen had ze ook niet geleerd. Als ze eens 'n strjjkerjjtje opzette? voor haar zelf begon? In dat geval moest ze de meubeltjes hoüen, de kachel en de strijkbouten vooral!

Ze keek weer rond door 't zwakverlichte, schemervale vertrek, en 't omringende werd haar ineenB dierbaar, 't Meeste had ze zelf gekocht. Ach, van de vroegere overdaad moest ze al zooveel van de hand doen. Maar hoe ook, 't hoorde hun beiden en niet haar alléén. Om te verkoopen of naar de lommerd te brengen, daar was-ie voor te vinden, maar om het aan haar af te staan, hoe kwam ze eraan ? Ja, als ze het wist op te koopen?

Misschien als 't boeltje op straat werd gezet... ? Dan kon-ie weinig rechten laten gelden. Maar daarmee had zij 't zelf nog niet in handen, eerder haalde-ie een sjacherjood erbjj, dat liet zich denken, dan kon-ie de centen ervan opsteken. Ja, als ze wat achteraf had, om als 't zoover kwam 't hem af te koopen. Of die jood erop afsturen, kwansuis natuurlijk! Maar die sjachels kun-je niet vertrouwen!

Haar geest werd vindingrijk, maakte buitelingen, sluwe plannen en berekeningen, die bjj nader inzien onuitvoerbaar bleken. Wat ze ook bedacht en hoe ze 't ook wou overleggen, bjj alles diende ze geld te hebben. Zonder d&t dee-je gewoon niks!!

Ze moest dus eerst sparen. Maar ze kwamen al