is toegevoegd aan uw favorieten.

The A and B certificates

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

6. That after now may be omitted.

10. Densely populated district.

11. Door-sill is ocasionally used for threshold.

12. Difference between cleanness and cleanliness.

13. Reigned.

14 Difference between brass and copper. As bold as brass. Difference between brass and brazen. A copper beech. Different meanings of a copper.

15. Sitting-room.

18. Looking-glass.

20. To testify to. — Difference between prosperity and welfare.

22. Porcelain. — Multi-coloured.

32. Roused.

35. His great-grandparents.

39. Stepbrother.

41. To save (prevent) himself from being.

1919.

Wanneer ik gedurende mijn verblijf in Indië dacht aan hetgeen ik zou doen, als ik met verlof naar Nederland ging, was een der plannen, die een bijzondere bekoring voor mij hadden, een bezoek te brengen aan het stadje, waar mijn 5 vader lang predikant was geweest en waar ik geboren was en mijn jongensjaren had doorgebracht. Na mijn aankomst in Nederland werd ik een half jaar door zaken in Amsterdam opgehouden, maar eindelijk kon ik het lang gekoesterde voornemen ten uitvoer brengen en vertrok op een goeden dag 10 naar mijn geboorteplaats.

Na uitgestapt te zijn aan 't station richtte ik mijn schreden naar de hoofdstraat, die tot mijn groote teleurstelling geheel anders was dan wat ik mij er van herinnerde. Bijna al de ouderwetsche gevels, die het stadje vroeger zulk een schilder15achtig aanzien gaven, waren verdwenen, en vervangen door moderne gebouwen. Vervolgens sloeg ik den weg in naar de