Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

die eene plezierreis naar Nubië zou doen, doch, om eens wat mee te maken, derde klas reisde.

Nu, 'twas niet alles om daar in die derde klas te wezen! Een vuile boel, terwijl men dan 's nachts op het dek moet slapen, daar er in de derde klas op de booten van den Oostenrijkschen Lloyd voor slaapgelegenheid niet wordt gezorgd.

t Ontbijt in de tweede klas bestond uit een paar toegetelde sneedjes kurkdroog wittebrood met één kop mengsel van half warme koffie en melk, lang niet zoo goed als in de derde klas van de booten van den „Norddeutscher Lloyd". Half elf dejeuner. Rijst met worst, puree van aardappelen met vleesch, Gruijère kaas met brood en een kop zwarte koffie. De wijn moest afzonderlijk betaald worden; vier uur thee met brood en boter; zeven uur diner. Het diner was zoo goed als "t beste hotel het kan leveren.

Den geheelen dag hadden we prachtig, zonnig weer met kalme zee. Het eerste licht, dat we 's avonds zagen, was van den vuurtoren van Othoni, een klein eilandje, dat uit een steil rotsblok bestaat en zich rechts van ons bevond.

Links van ons strekte zich het Albaansche strand uit, dat gevormd wordt door een lange keten van kale rotsen. Tusschen deze twee voeren wij door, recht op Korfu (Kerkyra) aan.

s Avonds om kwart voor acht liet men het anker vallen en wij bevonden ons midden in de straat Chariza.

Vóór de boot stil lag, waren er al een troep bootsmannen langs (ouwen, kettingen en trappen naar boven geklauterd, als werd het schip door een troep zeeroovers bemeesterd.

\ eel viel er voor hen niet te verdienen, want er waren maar een paar passagiers, die, te Korfu aan land moetende, van een bootje gebruik behoefden te maken.

Sluiten