is toegevoegd aan uw favorieten.

Populair geneeskundig handboek "Methode Raspail"

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

1 1 C' W1J" of wijnazijn, sterk gekruid moet zijn fven als ^Itra?0n' hym' Uien' peper> kruidnagelen, enz.,

Ieder IhSP'^ VanilIe' kaneel of oranjebloesem, leder gebiaad, en vooral versch varkensgebraad, moet met

"JIJ en laurierbladen toebereid, sterk met peper bestrooid

d?n M*n ry m,etfe jUS' die er uitko°kt, begoten worr«i(i ,f,„n .00k d® helft nemen van eene saus be k")nppt m unaziJn> gekneusde uien, laurierbladen, thijm,

ken, 1'J! P' ?n Tt;, hierin le^e men een stuk var-

wildbraad, men keere het iederen 3 f ^ale" en begiete het na drie of vier dagen vleesrh TT Va" dG saus' Een aldus toebereid stuk nerfhont L J Z°°, geTd als s™akelijk. Gebraden schapenbout moet vooral goed met knoflook bereid worden.

dirHn wLfn woord» onze, sPÜzen moeten de beste meSrlTi geneesheer, kok en apotheker dienen el-

Jftnihn^rierk®eng de hand te reiken. Een dergelijke verstandhouding komt een ieder ten goede en brenst een tusschen zieke„

S Ult dezelfden beker gezondheid en ge¬

not detlachtig te kunnen worden.

,]p4«ni?oaU?en' Een goede salade is het beste middel voor ^ na-een rijkelijken maaltijd. Men mengezout • !n den wynazyn, doe daarbij naar believen eene Z, e l ieid oU)folie en giete dit alles over de salade, waarbü <w?i «a?gieeIi paar &esneden uien kan voegen. Bij seltftrrt 2 ï11*?" 00k nog een flinke hoeveelheid mos-

hZ ™engen" SaIaden voor het ontbijt bereide men met

ÏÏvnP«nren' e" Verh,00ge haar hygiënische kracht door het toevoegen van gesneden uien, kervel, dragon, enz.

§ 2. Zuren.

47. lo. Ingemaakte groenten en vruchten Men neme: Sterken wijnazijn 1 Liter (Ned. kan.) Keukenzout 50

Laurierbladen 10 °

Kruidnagelen 2

Zwarte peperkorrels 5 Kaneel o "

** .y

3