is toegevoegd aan uw favorieten.

De coupeur

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

— Fig. 90. —

Rij-Colbert.

Do opstelling van deze Colhert komt in hoofdzaak overeen met Figuur 10.

De reversopening is middelmatig met half opgesneden punlen. De "2 huilcnborstzakken worden huilen opgeslikt inel klep en knoopsluiting. De lengle van het split in den middenrugnaad is 6 cM. onder de lange taille.

Nel model van den voorkant wordt aangegeven door den winkelhaak te plaalsen op de punten 4—7—I, waarna een lijn wordt doorgei rokken tot punt 2. Van af de doorgei rokken lijn li—1 moet het voorpand \ cM. verlengd en rond hijgeteekend worden, alsook de voorkant van punt I tot punt *2.

Om voldoenden klokvorm langs den gehcelcn onderkant le verkrijgen, wordt de taillesecon ingesneden zooals de teekening aangeeft.

De 2 cM. stof welke aan het einde van den zakingang wordt uitgenomen, geeft te veel slofhreedte onder de klep, wat door een seeon onder de klep weer wordt verwijderd.

Deze seeon moet goed worden uitgenaaid om hlazen te voorkomen en wordt door de klep groolendeels gedekt. De zijzakken kunnen ook opgeslikt worden evenals de borstzak, waardoor deze seeon geheel onzichtbaar wordt

■» O

gemaakt.

De kanten en alle naden, ook hel inzetten van de mouwen, worden voor dit model '2 maal breed gestikt.

De mouwen worden gemaakt met vaste opslagen en lang open split, waarin '2 knoopsgaten boven en 2 knoopsgaten onder het opslag gemaakt worden.