is toegevoegd aan uw favorieten.

De coupeur

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

van af de taille \ a 5 cM. aangesneden worden voor plooi. De halswijdle wordt gemeten volgens de genomen maat tot punt L.

De breedte van dezen kraag is 2 V2 a o cM. en wordt van voren rond afgestoken.

Wanneer het kleed inyrstiik is dichtje-

o O

knoopt, komt deze kraag niet tegen elkaar, doch moet een opening hebben van 5 a \ ciVI. De knoopen moeten ecliler recht in hel midden komen, wat met de aansnijding van af de halve borst geregeld moet worden op de volgende wijze. Aan het linkervoorpand moet van af L langs de halve borstlijn lot N en vervolgens langs de haaksche lijn A—B 2 cM. worden aangesneden.

De voorkant der knoopsgaten komt dan juist tegen de halve borsllijn, waarop ook de knoopen geplaatst moeten worden.

Aan het rechtervoorpand wordt van af de halve borstlijn van L lot P, van N tot Q en van B lol B 1 6 cM. aangesneden. De knoopjes zijn vervaardigd van echt paardenhaar.

De teekening geefl knoopsgaten aan, wat zoowel voor deze als alle andere toga's geen

vereischte is. Plaats de knoopen, ongeveer 50 a o.l stuks, met 4 cM. tusschenruimte op het linkerpand en maak aan den binnenkant een tot aan den onderkant doorloopende gulp, waarin op een afstand van 8 cM. knoopsgaten gemaakt worden.

Ten eersle is deze sluiting gemakkelijker voor den drager en ten tweede is de slijtage minder, terwijl het aanzien hetzelfde blijft.

De zakken worden in de plooien gemaakt en zoo ingezet, dat op de lengte van den zak de aangesneden stof voor de plooi levens voor inkijk dient. De ingang van den zak is van G tol G 1 20 a 22 cM.

Voor deze toga kan ook de gewone mouw gebruikt worden, welke echter gemakkelijk moet zitten. De ondermouw moet voor eventueel gebruik met opheffing der armen, aan de punten A—B en C goed vol worden aangesneden om hinderlijke trekking te voorkomen.

Ook moet naast de zakken een opening gelaten worden, om daardoor in de pantalon te kunnen komen en tevens om bij het opnemen van den sleep de lus te kunnen vasl knoopen.