Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

geanimeerd. Ie Hamburg speelde de lieer G. A. van Haeften mede, maar niet met het sucees, dat hij in 1899 luid gehad.

Ten onzent heeft in dezen tijd plaats de wedstrijd te Hilversum, die door het slechte weer ook in het water valt. Ten slotte wordt de beker gewonnen door den Heer R. van Lennep. Wegens het ontbreken van alle verdere gegevens omtrent dat tournament moet overgegaan worden tot het Internationale tournament op de banen van «Leimonias» te Seheveningen, dat uitgezonderd één dngna door goed weer begunstigd werd en geheel naar wensch slaagde. Er namen aan deel drie Engelschen: Mej. Marcus, Dr. J. M. Flavelle en P. Fisher, twee Duitschers: Mej. Barchwitz en W. G. Sommerhoff en de Belgische kampioen P. de Borinan. Ook andere nationaliteiten waren vertegenwoordigd, maar deze spelers waren niet bepaaldelijk voor den wedstrijd overgekomen.

Dr. J. M. ITavell won den Heeren-single, het kampioenschap van Nederland, maar het werd hem nog moeilijker gemaakt dan toen hij het vorig jaar in Hilversum medespeeldc. Zoo had hij vooreerst in den seniifinal een zware partij tegen den lieer «S. P. Eler,» die den eersten set won en in den 3de met 3 to love leidde, zoo in den final tegen P. de Borman, die ook den eersten set won, maar de volgende drie verloor 4 — 6, 6—2, 6—4, 7—5, en de zwaarste in den Championships round tegen den houder, den Heer K. Beukema, die den eersten set won, in den tweede nog maar één slag noodig had, maar dezen, een niet al te lastige smash, miste en toen niet minder dan 15 slagen na elkaar verloor, wat hem den set en feitelijk de match kostte 2—6, 7—5, 6—1, 6—2.

De Heeren-double werd gewonnen door de H.II. de Borman en S. P. Eler, in den final van de H.H. J. M. Flavelle en A. Broese van Groenou 6—4 7—5 2—6, 6—4.

Den Dames-single handicap won Mej. N. de Court Onderwater 15 | tegen Mej. A. van Aken owe 15'f 7—3, 7—5.

De Dames-double handicap viel ten deel aan Mej. E. Roukens en Mej. B. van Aken £ tegen Mej. Mijer en Mej. Z. van Aken 1—6, 6—2, 6—3; de Heerendouble handicap aan de H.H. P. de Borman en G. A. van Haeften owe 15 in final tegen de H.H. E. Cremers en B. de Struve f 3—6, 6 — 1, 6—1.

Mej. N. Broese van Groenou en de Heer K. Beukema wonnen den Mixeddouble handicap op scratch geplaatst tegen Mej. van Bosse en den Heer Bakker met gelijken handicap 6—2, 5—7, 6—3.

Daar de Heeren-single handicap niet minder dan 39 inschrijvingen telde was men genoodzaakt de spelers weder in twee klassen te verdeelen. In klasse A. waren de handicaps: Flavelle en de Borman owe 15.3, K. Beukema owe 15, »S. P. Eler« owe i, Fisher en Broese scratch. Winner werd de Heer >S. P. Elerc. Klasse B. werd gewonnen door den Heer J. Hankes Drielsma owe 15 in tinal tegen J. Sol, eveneens owe 15.

De winner van het kampioenschap heeft geen mooien stijl en zijn kracht bestaat in een harde fore hand-drive, die absoluut zeker is met goede lengte; zijn backhand

Sluiten