Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

het oudheidkundig museum, dat van Marine, van Artillerie; de trotsche Nieuwe Bibliotheek; het grootsche Koninklijk Paleis; de prachtige kerk van San Francisco el Grande; zij doorliepen de lange rij van prachtige wandelplaatsen die zich uitstrekken van den Botanischen Tuin tot aan het Hippodroom: Het Prado, Recoletos, de Fuenta Castellana. met hun populierlanen en standbeelden; zij wandelden door het Retiftt: gingen naar {Pret. I de estar en) den schitterenden koninklijken schouwburg, genoten de drukte van de Puerta del Sol en van de Carrera de San Jerónimo, en bemerkten dat Madrid een centrum is, alwaar, zoo er vele zijn die leegloopen, ook niet weinigen zijn, die geducht werken.

Het bezoek aan Madrid werd aangevuld door de verplichte reis naar het Escuriaal, in vroeger tijd niet zonder grond het achtste wonder der wereld genoemd.

Ejercicio 98. Tradudr, despms reproducir de viva voz.

manana de sol.

Paso de comedia por Serafix y Joaqüin Alvarbz Quintero representado en el teati'0 de Lara

la noche del benrficio de dona Balbina Valverde.

Personajes.

Da. Laura, Petra, D. Gonzalo, Juanito.

Lugar apartado de un paseo publioo, en Madrid. Un banoo u la iz-

quierda del aotor.

E-i una mariana de otono templada y alegre.

escen'a i.

Dona Laura y Petra.

(Salen por la derecha. Dona Laura es una viejecita selentona, muy pulcra, de *,helios muy blancos y manos ,„uy finas y bien cuidadas. Aunque esltj en Ia edad de chochea-, no chochea. Se apoya de una mano en una sombrilla, y de la otra en el brazo de Petra, su cnada.)

Sluiten